Parametrisch ontwerpen als voorloper van AI
Holland Dynamics experimenteert met het gebruik AI op dit moment voor ontwerpwerk. De resultaten zijn verbluffend. Daarbij zien wij in de scope van alle ontwikkelingen op dit gebied parametrisch ontwerpen als voorloper van AI.
Het gebruik van parametrisch ontwerp in engineering en productie heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het veel efficiënter dan oudere manieren van ontwerpen. Oudere benaderingen gebruikten ‘handmatige tekenmethoden’ die veel tijd en moeite in beslag namen. Moderne ontwerpsoftware is veel sneller dankzij de parametrische functies. U kunt snel elementen maken en wijzigen zonder al te veel detail of precisie te verliezen. Dit maakt het veel gemakkelijker voor ontwerpers om hun werk te herhalen zonder al te veel tijd te besteden.
Ten tweede is parametrisch ontwerpen veel goedkoper dan oudere benaderingen omdat het de noodzaak van vallen en opstaan in workflows vermindert. Door elementen te maken die gemakkelijk kunnen worden gewijzigd, kan je verschillende ontwerpen uitproberen voordat je aan één ontwerp verbindt. Dit maakt het veel gemakkelijker om gebreken in uw werk te identificeren voordat je iets produceert; het voorkomen van dure fouten in de toekomst. Bovendien wordt het produceren van ontwerpen veel sneller omdat het niet nodig is om terug te gaan en hele elementen opnieuw te doen als er een probleem is met een deel van het werk. In plaats daarvan hoeven alleen de problematische onderdelen opnieuw te worden gemaakt, wat tijd en geld bespaart zonder in te boeten aan kwaliteit
Er zijn tal van nadelen te benoemen rondom parametrisch ontwerpen.
Hier voorbeelden van enkele nadelen. Nadelen zijn onder meer een gebrek aan flexibiliteit bij het werken onder strikte tijdlijnen of herzieningen; een steile leercurve; en een niet-intuïtieve interface voor niet-programmeurs. Het is inderdaad zo dat sommige ontwikkelaars een soort schil hebben gemaakt voor een aantrekkelijkere gebruikersinterface maar dat zijn dan vaak relatief eenvoudige parametrische bewerkingen. Bovendien ben je volledig overlevert aan de partij die voor jouw de software schrijft om het enigszins bruikbaar te maken. Het traject voordat je kan werken met parametrisch ontwerpen vergt veel tijd en continu inbreng van je eigen kennis en organisatie. Dat kost veel geld en kan jaren in beslag nemen. Wij gaan ons verder verdiepen in dit onderwerp en zullen deze kennis delen zodra we klaar zijn met ons onderzoek.
De olifant in de kamer bij parametrisch ontwerpen
ib Holland Dynamics ziet de olifant in de kamer. Want een ander vraagstuk gaat over het gegeven dat gebruikers (bedrijven) de parameters eerste zullen moeten aanleveren voordat ze überhaupt parametrisch kunnen gaan ontwerpen, meestal aan de software ontwikkelaar. De parameters, de gegevens, komen van specialisten in een bepaald vakgebied. Eigenlijk dragen bedrijven zomaar alle parameters (gegevens) en andere IP’s over aan een softwareontwikkelaar. Maar wie is straks de eigenaar? Wat als de samenwerking minder goed verloopt? Kan je dan zomaar naar een andere softwareontwikkelaar en draagt deze ontwikkelaar dan alle data over? De softwareontwikkelaar zal je hier niet snel over horen, die verzamelt in stilte alle gegevens want die begrijpt dat vandaag de dag data het nieuwe goud. Een belangrijk punt dat, onterecht, niet veel aandacht heeft gekregen. Voor sommige bedrijven is het te laat..Ai!
Wat is kunstmatige intelligentie?
Kunstmatige intelligentie (AI) is een discipline die zich richt op het ontwikkelen van machines die kunnen denken en leren als mensen. AI is een belangrijk onderzoeksgebied geworden en heeft veel praktische toepassingen in het dagelijks leven. Zelfrijdende auto’s, chatbots en medische diagnoses zijn slechts enkele van de manieren waarop AI onze wereld transformeert.
Het concept van kunstmatige intelligentie werd voor het eerst voorgesteld door een computerwetenschapper genaamd Alan Turing. Hij publiceerde een artikel in het beroemde academische tijdschrift “Mind”, waarin hij zijn concept van een elektronisch brein schetste. Dit vroege voorstel was vrij rudimentair in vergelijking met de AI-systemen die we vandaag hebben. Het was echter een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van moderne kunstmatige-intelligentiesystemen. Het hielp ook om het idee van AI populair te maken en andere onderzoekers geïnteresseerd te krijgen in het veld.
Kunstmatige intelligentie is een gebied van de informatica dat zich richt op het mogelijk maken van computers om informatie te verwerken en problemen autonoom op te lossen. Er zijn veel verschillende soorten kunstmatige intelligentie met verschillende doelen en methodologieën. Sommige richten zich op leren en aanpassen aan nieuwe situaties, terwijl andere worden gebruikt om machines te besturen of met mensen om te gaan via natuurlijke taalverwerking. AI is momenteel een van de snelst ontwikkelende gebieden in wetenschap en technologie, met regelmatig nieuwe doorbraken.
Machine learning is een subcategorie van kunstmatige intelligentie die zich primair richt op het herkennen van patronen in data. AI-systemen die zijn ontworpen voor machine learning, vertrouwen voornamelijk op simulaties om zichzelf te trainen. Deze systemen worden voor alles gebruikt, van het analyseren van medische gegevens tot het begeleiden van zelfrijdende auto’s door drukke straten in de stad. Data-analyse is een van de snelst groeiende industrieën ter wereld en machine learning is grotendeels verantwoordelijk voor die groei. Kunstmatige intelligentie heeft zijn waarde bewezen door mensen te helpen sneller dan ooit betere beslissingen te nemen.
AI is een van de snelst ontwikkelende gebieden in de moderne wetenschap. Nieuwe AI-systemen leren zichzelf hoe ze alles kunnen doen, van autorijden tot het diagnosticeren van ziekten, zonder enige menselijke tussenkomst. Het concept van kunstmatige intelligentie begon als een theoretisch concept, maar is nu een realiteit geworden met enorme potentiële voordelen voor de mensheid.
Veel mensen zijn bang voor kunstmatige intelligentie (AI) vanwege films als The Terminator.
AI wordt echter een realiteit in onze wereld. AI heeft veel voordelen, maar brengt ook veel uitdagingen met zich mee. We moeten AI en de implicaties ervan voor de mensheid begrijpen als we de juiste keuzes willen maken.
Veel taken die we dagelijks uitvoeren, zijn repetitief en vereisen analyse. Dit omvat alles van het vinden van informatie tot het koken van voedsel tot het diagnosticeren van patiënten. Al deze dingen zijn gemakkelijker gemaakt met behulp van AI. Het is veel gemakkelijker om een antwoord te vinden met een computer dan handmatig door boeken en archieven te zoeken. Bedenk eens hoeveel tijd en arbeid we dankzij AI alleen al op deze gebieden besparen. Het is gemakkelijk in te zien hoe waardevol deze technologie is voor onze samenleving.
De mogelijkheden van AI overtreffen snel de menselijke mogelijkheden op veel gebieden.
Dit heeft veel implicaties voor de toekomst van onze wereld. Computers kunnen taal bijvoorbeeld al beter begrijpen dan mensen – ze kunnen tekst beter interpreteren dan wij zonder fouten te maken. De werkefficiëntie neemt voortdurend toe dankzij AI, die de productiviteit en efficiëntie voor bedrijven over de hele wereld verhoogt. Bovendien zijn zelfrijdende auto’s nu realiteit dankzij AI-onderzoek dat al jaren aan de gang is. Alleen al deze voorbeelden laten zien hoe ver we zijn gekomen als het gaat om de implementatie van AI in ons dagelijks leven.
Ons streven naar kunstmatige intelligentie is ethisch en moreel correct. We hebben genoeg kennis over de ethische en morele kwesties met betrekking tot de creatie van een kunstmatig intelligent wezen, volgens James Barrat in zijn boek “Our Final Hour”, volgens de observaties van Stephen Hawking op pagina 100. We controleren de machines; vandaar dat we hun agenda beheersen en wat ze doen met hun macht over ons als mensen. Dit betekent echter niet dat we onvoorzichtig moeten zijn bij het maken van AI-systemen; het betekent dat we een goed begrip moeten hebben van wat we van ze willen voordat we ze maken. Gezien het belang van deze technologie is het belangrijk dat iedereen die aan het maken van AI werkt, begrijpt wat ze doen en waarom ze het doen.
Kunstmatige intelligentie zal alles veranderen over hoe we ons leven in de toekomst leiden. We moeten voorzichtig zijn bij het implementeren ervan, omdat het gemakkelijk gevaarlijk kan worden als het verkeerd door mensen wordt gebruikt. Gelukkig zijn de meeste mensen ethisch genoeg om deze technologie niet te misbruiken, wat zal leiden tot een mooie toekomst voor de mensheid.